MY BRUSSELS

Het hele Brusselse gewest in je broekzak!

My Brussels is dé digitale gids voor Brusselaars, maar ook de bezoekers van het gewest en alle spelers die Brussel mee vormgeven, toegankelijk via eenzelfde en 100% gratis mobiele app.

Een waaier aan diensten in enkele kliks

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele diensten die de My Brussels-app aanbiedt via een evolutieve, gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface

 • Transport

  Het uurrooster van het openbaar vervoer raadplegen, alternatieve mobiliteitsoplossingen bekijken en files vermijden

 • Events

  Op de hoogte blijven van socioculturele, sportieve en recreatieve activiteiten in je gemeente

 • Administratie

  Je administratief dossier online beheren

 • Vuilnis

  Checken wanneer de vuilniszakken buiten moeten

 • COVID-updates

  Ontvang updates over de laatste coronamaatregelen thuis, in winkels, op het werk, op school, enz.

 • En nog veel meer

  Download de app om alle andere services te ontdekken die My Brussels biedt

My Brussels wil zo positief bijdragen aan het leven in jouw gewest, door bruggen te bouwen tussen burgers, de verschillende publieke instanties en alle private partijen die deelnemen aan ons samenleven!

Download nu de mobiele My Brussels-app en steek het hele Brusselse gewest in je broekzak!

Een oplossing die toegankelijk is voor een zo groot mogelijk publiek!

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om mensen dichter bij elkaar te brengen door hun dagelijkse leven te vergemakkelijken, zowel op privé- als professioneel vlak. My Brussels is dan ook ontworpen om snel en eenvoudig informatie te bieden die even helder als nuttig is.

De gratis app, toegankelijk via iOS en Android, biedt intuïtieve navigatie op basis van rubrieken die makkelijk te herkennen en te personaliseren zijn afhankelijk van jouw behoeften en interesses!

blocks-tutorial Created with Sketch.

Hoe werkt het?

Hoe kom ik aan My Brussels?

Om My Brussels op je smartphone of tablet te downloaden, ga naar:

In een paar seconden is de download compleet en vind je een nieuw icoontje op je scherm dat toegang geeft tot My Brussels.

Homepage

Bij het openen van de app kom je terecht op een dashboard dat je kunt personaliseren volgens jouw interesses. Elk verplaatsbaar tegeltje (de vierkantjes in verschillende kleuren), geeft toegang tot een schat aan nuttige informatie en diensten (vervoer, administratie, weer, gezondheid, werk, cultuur, COVID-19-updates, enz.).

Een dienst of tegeltje toevoegen aan je dashboard? Een fluitje van een cent!

Tik op het ‘+’-tegeltje om een lijst met extra diensten te openen. Tik vervolgens het tegeltje aan van de dienst die je wil toevoegen om deze meteen op je startscherm te plaatsen. Wil je een dienst verwijderen van je beginscherm? Druk gedurende enkele seconden op het tegeltje en tik dan op het kruisje dat rechts bovenaan datzelfde tegeltje verschijnt. Het verdwijnt dan van je startscherm, maar blijft natuurlijk wel beschikbaar in het algemene menu.

Instant info en diensten,op elk moment, waar je ook bent!

Helemaal onderaan het startscherm heb je toegang tot een schat aan informatie over sport, vrijetijdsactiviteiten, cultuur, toerisme en restaurants daar waar jij je op dat moment bevindt. Gewoon op het kompas- of kaarticoontje tikken!

Het kalendericoontje leidt je dan weer naar een agenda met evenementen, tentoonstellingen, bioscoopvoorstellingen, enz.

Praktisch

Je kunt de instellingen van je app openen door op de drie kleine puntjes in de rechterbovenhoek van het onthaalscherm te tikken.

Een menu biedt je de mogelijkheid om van taal te veranderen, je meldingen/berichten te controleren (ook beschikbaar via het klokje op de homepage), nog meer apps te vinden die nuttig zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, contact op te nemen met een nooddienst (politie, spoed, huisartsen of apotheken van wacht, Child Focus, het Antigifcentrum, Samusocial, het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, Card Stop, Sibelga …), de app te configureren of te resetten, enz.

Tot slot kun je met het huis-icoontje, linksonder, in één klik terugkeren naar het startscherm.

Burgerparticipatie

Tegenwoordig zijn er tal van online diensten in het gewest, die erg waardevol zijn maar ook heel geïsoleerd opereren. Het was dus hoog tijd om hen één gezamenlijk platform voor te stellen waar ze allemaal terecht kunnen. Dat is nu een feit met My Brussels, waarvan de interface speciaal ontworpen is om bij een zo groot mogelijk publiek in de smaak te vallen.

Maar het gaat niet alleen om het bundelen van bestaande diensten: bedoeling is om de app maand na maand te verrijken, zodat burgers er hun stem kunnen laten horen en initiatief tonen via een constructieve dialoog over de projecten en toekomst van het gewest.

Wat de negentien Brusselse gemeenten betreft: zij zullen begin volgend jaar via dit kanaal onder andere hun content kunnen verspreiden en communiceren met hun inwoners, terwijl die laatsten van hun kant nu al de overheden kunnen aanspreken en nieuwe digitale diensten voorstellen!

Vragen of suggesties? Deel je ideeën met ons om My Brussels samen te verrijken!

Wist je trouwens dat we al een concreet voorbeeld hebben van zo’n samenwerking? Kijk maar naar de campagne #Brusselshacksthecrisis, waarin de burgers werden opgeroepen om hun beste ideeën voor het gewest in te zenden en op suggesties van anderen te stemmen. De app ‘Better Bike Brussels’, die alles groepeert wat fietsers nodig hebben, kwam als winnaar uit de bus. De toepassing is ondertussen in ontwikkeling, heeft al een webversie en zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor smartphone!

Ontdek als eerste alle functies van Better Bike Brussels in My Brussels!

blocks-admin Created with Sketch.

Jouw administratie in My Brussels!

IRISBox e-administration crib-cibg
My Brussels

My Brussels omvat niet alleen het elektronische loket IRISbox, dat toegang biedt tot gewestelijke en lokale administratieve documenten en formulieren, maar biedt gemeentes ook de kans om hun inhoud en nieuws in de app te integreren, bovenop het verbeteren, vereenvoudigen en versterken van de diensten voor burgers.

Concreet betekent dit dat elke gemeente haar eigen plaatsje of ‘tegeltje’ kan claimen in de app en er proactief en unilateraal  alle informatie en functies kan toevoegen die ze met gebruikers wil delen, hoe en wanneer ze dat wil.

Naar analogie met de privésector, doen we dan ook een oproep aan alle functionarissen om hun administraties eensgezind het digitale en mobiele tijdperk in te loodsen!

Meer weten over de integratie van de gemeentes in My Brussels? Neem contact met ons op!

blocks-insti Created with Sketch.

De Brusselse instellingen aan de wieg van dit initiatief

Om van de Europese hoofdstad een wereldwijd Smart City-voorbeeld te maken, stelt de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de unieke My Brussels-app voor aan alle Brusselaars, of ze hier nu permanent of tijdelijk verblijven.

Ontwerper van deze mobiele, alles-in-één-oplossing om Brussel beter te beleven, is het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, dat de app ook verder zal blijven ontwikkelen. Aarzel niet om het centrum te volgen op  Facebook, Twitter en Instagram!

Het platform is ontworpen om zo veel mogelijk open te staan voor zowel privé- als publieke initiatieven, met het oog op een continue verrijking via nieuwe functies.

blocks-contact Created with Sketch.

Wil je meer weten of My Brussels verder helpen te ontwikkelen? Neem dan contact op met ons!

Vragen over onze mobiele applicatie? Opmerkingen of suggesties? Verbeteringen of toevoegingen? Ideeën om My Brussels te laten evolueren? Neem dan contact op via het onderstaande formulier!

  Neem contact met ons op